• From him and her

Over de Coiffure Award


In 2015 deed Jordy de Groot van Jordy's Hair uit Sassenheim voor het eerst mee aan de Coiffure Award. Jordy sleepte direct drie nominaties binnen en won de Coiffure Award Heren 2015!
Daar zijn we best trots op!
 
De coiffure Award tracht de kappersbranche op een nog hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van deze branche. Aan de Coiffure Award nemen dé topkappers van Nederland deel en zij zetten elk jaar weer de trend. Ze creëren tezamen de meest toonaangevende modebeelden. Alle kappers halen hun inspiratie uit deze haarmode fotografie wedstrijd en vertalen deze trends naar hun salon. Met kennis van de allernieuwste trends en verzekerd van hoge kwaliteit, zorgt de kapper ervoor dat je met een kapsel de deur uitloopt waarmee je graag gezien wordt!
 
Het winnen van de Coiffure Award Heren in 2015 smaakte naar meer en vrijwel nadat hij deze Award in zijn handen had, wist Jordy dat hij ook in 2016 mee wilde doen aan deze prestigieuze wedstrijd. Jordy heeft in 2016 meegedaan in twee categorieën, namelijk: heren en dames. Jordy: "In deze categorieën voel ik me helemaal thuis en zie ik nog zo veel uitdagingen! Los van het feit dat trends altijd in ontwikkeling zijn, kreeg ik inspiratie om nu de vrouw in de categorie dames centraal te zetten. Bij de herenserie voelde ik de diversiteit van de man De rode draad zit verwezen in hetzelfde DNA van de man".
 
Om de sfeer van deze beelden ook in zijn salon terug te laten komen heeft de salon in 2017 een complete metamorfose ondergaan. Natuurlijk zijn de inzendingen voor de Coiffure Award hier te bewonderen, maar vooral weten klanten dat de sfeer in de salon bijzonder aangenaam is en dat zij altijd met een goed kapsel en eventueel een mooie kleur de salon verlaten. Er wordt zorg besteed aan het advies, de uitvoering en de behandeling.
 
Dit jaar gooit Jordy weer hoge ogen met zijn inzendingen “Inspired by Nature”, want nergens anders vind je zulke bijzondere kleurcombinaties die je als kapper graag terug wil laten komen in je eigen collectie. De natuur is een bron van inspiratie. 

Biomimicry


Genomineerd voor de Coiffure Award 2018

Dit jaar werd Jordy met zijn team weer uitgedaagd om mee te doen aan de Coiffure Award, een prachtige collectie geïnspireerd op kleuren uit de natuur. In de serie Dames, “Biomimicry” liet Jordy zich inspireren door de organische vormen en kleuren uit de oceaan. Het koraalrif, de bewegingen van de kwal en de zee-egel vormen de bron, dit heeft geleid tot prachtige kapsels die met de gekozen kleding zeer sterk overkomen.  Hiermee imiteert hij in zijn kapsels de natuur, door anders te kijken hiervan leren. Deze vertaalslag vind je terug in deze collectie.

Dames 2018


Beetle Hair


Ook zijn inzending “Beetle Hair” waarbij de kleuren van het hennepnetelgoudhaantje (een keversoort) de basis vormen voor de haarkleur. Door gebruik van ster- en baan afdelingen in combinatie met de weeftechniek weet Jordy een waar kleuravontuur te realiseren. Groen en blauw komen steeds weer op een andere manier onder de aandacht en versterken elkaar. Ook hier zien we weer hoe geniaal de natuur is. De kleuren van de ‘Beetle’ lichten op als koper in het zonlicht. Dat effect heeft Jordy weten te bereiken met zijn kleurkapsel voor dames. Natuurlijk is het mogelijk om dit effect in het haar ook met blond of bruintinten te bereiken, echter voor de Coiffure Award wil Jordy juist een kleur ‘statement’ maken.  Het resultaat mag er zeker zijn.

Color Technician 2018